ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΜΑ ΧΗΝΑΣ Η ΠΑΠΙΑΣ

Το αρθρο εχει ως σκοπο να λησει αποριες που ηρθαν στο email μου σχετικα μα το ξεπουπουλιασμα τησ χηνας και της παπιας που ειναι ιδιαιτερα δυσκολο λογο του λαδιου που εχει στα φτερα για προστασια.

Πώς σκοτώνουμε και ετοιμάζουμε μια χήνα; Της δένουμε γερά τα πόδια και την κρεμάμε ανάποδα από ένα δοκάρι στην αποθήκη μας ή από ένα δέντρο. Με τα πόδια ψηλά και το κεφάλι στο ύψος της μέσης μας ή ψηλότερα, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τη φλέβα του λαιμού. Επειδή πιθανότατα το πουλί θ’ αρχίζει να φτεροκοπάει, θα πρέπει να έχουμε τυλίξει σφιχτά το σώμα της με ένα τσουβάλι.

Μόλις η χήνα σταματήσει να φτεροκοπάει, βουτήξτε την αμέσως σε ζεστό νερό 60–70 βαθμών Κελσίου για ένα έως δύο λεπτά. Καλό θα είναι να προσθέσετε λίγο απορρυπαντικό ώστε το ζεστό νερό να διαπεράσει ευκολότερα το λάδι των φτερών. Καλό επίσης θα είναι να ανακατέψετε λίγο τα φτερά κρατώντας με το ένα σας χέρι τη χήνα από τα πόδια και με το άλλο σέρνοντας μια βέργα στο σώμα της έτσι ώστε να ανασηκώνονται τα φτερά. Η αφαίρεση των φτερών ίσως σας φανεί δύσκολη στην αρχή. Η επιτυχία έρχεται με την πείρα. Κρεμάστε πάλι το πουλί, αδράξτε μια χούφτα φτερά και αρχίστε να τραβάτε! Η χήνα έχει πολλά φτερά, πολλά πούπουλα και μερικά φτεράκια. Και πάλι καλό θα είναι να την ξαναβουτήξετε σε ζεστό νερό  για δεύτερη φορά μόλις αφαιρέσετε τα εξωτερικά φτερά. Με υπομονή και επιμονή, το πουλί θα καθαριστεί τελικά.

1. Κόψτε το κεφάλι και τα πόδια του πουλιού.

2. Σ’ ένα τραπέζι ή πάγκο τοποθετήστε τη χήνα ανάσκελα.

3. Με ένα μυτερό μαχαίρι κάντε μια τρύπα στην κοιλιά (κοντά στο πρωκτό) και αφαιρέστε όλα τα σωθικά (έντερα, καρδιά, συκώτι, γκούσα, πνευμόνια κλπ.) Η κοιλότητα πρέπει να μείνει εντελώς καθαρή – ξεπλύνετε με νερό.

4. Γυρίστε μπρούμυτα το πουλί. Κόψτε  τον λαιμό στη βάση του. Αφαιρέστε την τραχεία και το οισοφάγο. Οι δύο αυτοί σωλήνες μπορούν να αφαιρεθούν και από το εσωτερικό της χήνας.

5. Τοποθετήστε το πουλί σε μια πιατέλα.

5. Πλύντε καλά την καρδιά, το συκώτι και τη γκούσα και τοποθετήστε τα κι αυτά στην πιατέλα. Η χήνα είναι έτοιμη για μαγείρεμα.

ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ...

ΣΚΟΤΟΝΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ.... ΣΠΟΡ!!!!


Θέμα: ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΜΑ ΧΗΝΑΣ Η ΠΑΠΙΑΣ

Ημερομηνία: 2018-09-26

Από: Θανάσης

Θέμα: Σφαγή και μάδημα χήνας

Το κόκορα τον ετοιμάζω σε τρία λεπτά,τη χήνα 30 λεπτά είναι μπελάς

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2018-02-12

Από: νικοσ

Θέμα: ΣΦΑΓΗ ΠΑΠΙΑΣ

ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΚΩΝΟ ΤΡΟΧΑΙΑΣ,ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ,ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΞΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ Η ΨΑΛΙΔΙ.ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙΕΤΟΙΜΟ

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2018-01-19

Από: κωνσταντινα

Θέμα: ξεπουπουλιασμα χηνας

την εβαλα αμεσως σε νερο και την αφησα 3 λεπτα απο καθε πλευρα μετα αρχισα αλλα ηταν ακατόρθωτο και τελικα κατελιξα να το γδάρω σαν τα κουνελια με αποτελεσμα να χασω την πετσουλα....κριμα!!!

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2017-01-25

Από: Κωστας

Θέμα: Χηνα

Μπορω να την τουφεκισω;

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2018-07-07

Από: Βασίλης

Θέμα: Απάντηση:Χηνα

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!! Μεγάλε δακρυσα

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-04-01

Από: ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Θέμα: ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΜΑ ΧΗΝΑΣ

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΡΙΞΩ ΣΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ;;;ΚΑΙ ΠΟΣΟ ;;;ΚΑΝΕΙ ΤΩΝ ΠΙΑΤΩΝ;;;

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2015-11-16

Από: Peter

Θέμα: Πάπια και χηνα

Μπορώ αντί να την σφαξω να την πνιξω μέσα σε έναν Κούβα με καυτό νερό;

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-01-19

Από: Νικος

Θέμα: Απάντηση:Πάπια και χηνα

Φοβερή ερώτηση.

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-09-22

Από: Μπάμπης Μπάμπης

Θέμα: Απάντηση:Πάπια και χηνα

Βάλε το δικό σου κεφαλι μέσα...καλυτερα

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2018-01-19

Από: κωνσταντινα

Θέμα: Απάντηση:Πάπια και χηνα

θα ταλαιπωρήσεις πολυ το ζώο σαν κινεζικο βασανιστήριο θανε

Απάντηση

—————





Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/