ΣΠΟΡΟΙ

www.facebook.com/groups/231116090556590/

Ένας μικρός θησαυρός στα χέρια σας αυτός ο πολύτιμος θησαυρός που θα ταΐσει εσάς και την οικογένεια σας για πολλά χρονιά θέλει αγάπη και προστασία.

Συλλέγω χρονιά σπόρους από τα φυτά μου μια κληρονομία που πήρα από άλλους και σκέπτομαι να την αφήσω στα παιδιά μου.

Κάθε σπόρος έχει την δίκη του διαδικασία μέσα από αυτήν την ενότητα θα προσπαθήσω να μεταδώσω όση από την γνώση μπορώ μιας και είναι κρίμα κάποια στιγμή να την φάνε τα σκουλήκια ενώ μπορεί να σώσει κάποιον από την πείνα.

Μας έμαθαν ότι το πιο εύκολο είναι να βρεις σπόρο… δεν είναι έτσι όμως…. Ο σπόρος ο φυσικός είναι δύσκολο να βρεθεί και αν βρεθεί πρέπει αυτός που τον έχει να τον σεβαστεί αλλιώς γίνεται άχρηστος… κοινός σπόρος και χάνει τον πλούτο του!!!

Με τον όρο φυσικός σπόρος εννοούμε όχι τόσο την ποικιλία αλλά την καθαρότητα στην καλλιέργεια του μητρικού φυτού όσο και την συντήρηση του σπόρου χωρίς χημικά μέσα.

Μπορεί όμως φέτος να πας καλά και του χρόνου να μην έχεις σποράκι… όλα εξαρτώνται από την φύση… την προσοχή σου και την αγάπη σου.

Πηρές λοιπόν τα σποράκια σου και έκανες τα δικά σου φυτώρια… τα φυτά μεγαλώνουν και δίνουν καρπό.

 Φυσικά εδώ να πω ότι αν χρησιμοποιείς χημικά μέσα όπως λιπάσματα η φυτοφάρμακα η ζιζανιοκτόνα… τότε ο σπόρος έχασε την φυσικότητα του και δεν είναι πια καθαρός………. Και μην σου πουν για τάχα αθώα φάρμακα… τίποτα δεν είναι αθώο πια!!!!

Επιλεγείς από τα φυτά σου το καλύτερο το πιο υγείες το πιο δυνατό και από τους καρπούς τον καλύτερο. Αυτό καλό είναι να το κάνεις μια φόρα στην αρχή τις καρποφορίας και μια στο τέλος.

Σημαδεύεις το φυτό και τον καρπό βάζοντας πάνω μια κορδέλα κόκκινη και εξηγείς στην οικογένεια ότι αυτό είναι σπορόφυτο και δεν αγγίζει κανένας από αυτό όσο δελεαστικό κι αν είναι…

Του δίνεις όλη την αγάπη σου …κοπριά υγρασία και φυσικούς τρόπους ψεκασμών με δικά σου σκευάσματα που θα μιλήσουμε σε άλλη σελίδα.

Αφήνεις τον καρπό να φτάσει στο πιο ώριμο στάδιο… δηλαδή πριν σαπίσει η χαλάσει αυτό θα το δούμε χωριστά σε κάθε φυτό γιατί διαφέρει με Φώτο που θα βάζω στην πορια από τα δικά μου φυτά.

Πάμε λοιπόν φέτος να ταξιδέψουμε στο ταξίδι του σπόρου και την φύλαξη του… .καθώς θα μαζεύω τους σπόρους μου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε σε Φώτο την διαδικασία

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!

Όσοι απο εσάς θέλετε πληροφορίες άλλα και ανοιχτή συζήτηση  μιας και εδώ δεν έχω άλλο δωρεάν χώρο θα με βρείτε στο μπλοκ μου https://mikrifarma.blogspot.gr/ αλλα και στην ομαδα συζήτησης https://www.facebook.com/groups/231116090556590/ στο fb με χαρα θα απαντήσω σε οτι ξέρω 

www.facebook.com/groups/231116090556590/


Θέμα: ΣΠΟΡΟΙ

Ημερομηνία: 2017-01-22

Από: Stelios

Θέμα: Stelios7519@gmail.com

Geia se olous tha ithela na rotiso ean exete biologikous sporous.euxaristo

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-03-11

Από: νικος

Θέμα: τζιτζιφια

Διαθέτω φυτα τζιτζιφιας lang 1,5 μετ. περιπου.

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2017-01-22

Από: Stelios

Θέμα: Απάντηση:τζιτζιφια

Γεια σου Νικο.τι τιμη εχουν

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-02-16

Από: κυριακοσ

Θέμα: σποροι

Πως μπορω να προμηθευτω τους πολυτιμους σπορους σας.Εχω ενα μικρο κηπο και θελω παλι να βαζω τα δικα μου οπωροκηπευτικα (αλλα οχι υβριδια) σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-08-02

Από: σαραφιδης ιακωβος

Θέμα: Απάντηση:σποροι

καλησπερα σας. μηπως γνωριζεται απο που μπορω να προμηθευτω σπορους τζιτζιφιας; ευχαριστω

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2015-01-29

Από: marina

Θέμα: spori

exosporoysdikoysmoyapoolatfuta

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-03-12

Από: νικος

Θέμα: Απάντηση:σποροι

Μαρινα εχεις σπορους από καπαρι ?

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-06-12

Από: ρηυφξ

Θέμα: Απάντηση:Απάντηση:σποροι

Οχι

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2014-02-25

Από: mergeo-7-@hotmail.com

Θέμα: συγχαρητηρια

εισαι φοβεροςή σε αυτο που κανεις, κρατα αυτή την μοναδικότητα του τοπου μας μακρυα απο καθε παγκοσμιοποιηση και μεταλλαξη...!

Απάντηση

—————

Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/