ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Η μοτσαρελα ειναι Ιταλικο μαλακο τυρι που εκτος απο τις πολλες χρησεις της το βαζουμε και στην πιτσα.

Το σχημα της συνηθως ειναι σφαιρικο και για αυτο και εγω την εφτιαξα σε αυτο το σχημα.

3 κιλα γαλα αγελαδινο

αλατι

πυτια

το γαλα το εφερα απο 20 χιλ μακρυα.εγω χρησιμοποιησα 2 κιλα αγελαδινο και ενα κιλο προβιο γαλα για να το κανω πιο παχυ.

επιξα το τυρι μου οπως κανουμε το τυρι φετα.

το σταγγιξα κανονικα για 2-3 ωρες

το εκοψα στα τεσσερα

εβαλα τον ορο απο το τυρι μου να καψει και βυθησα τα κομματια του τυριου μεσα στον ορο για 3-4 λεπτα.

Τα  επλασα στα χερια μου ζυμωνοντας σε μπαλακια στρογγιλα

Αφηνω τον ορο να κρυωσει θα τον φτιαξω αλμη μεσα στην οποια θα το αποθυκευσω!!!!

 

 



Θέμα: ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Ημερομηνία: 2020-09-07

Από: Στέλλα

Θέμα: Απάντηση

Η μοτσαρέλα θέλει αγελαδινό γάλα.
Έκανε την πρόσμιξη με λίγο πρόβειο για να το παχύνει, ΟΚ
Αλλά στην Ιταλία, για παράδειγμα, φτιάχνεται μόνο με αγελαδινό

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2020-09-09

Από: Στέλλα

Θέμα: Απάντηση-Διόρθωση στην Απάντηση

Συγγνώμη, μια διόρθωση να κάνω:
στην Ιταλία φτιάχνεται κυρίως με αγελαδινό
-όχι μόνον με αγελαδινό, που λέω παραπάνω.
Στον, δε, Νότο (Σικελία κλπ) φτιάχνουν πράγματι
Μοτσαρέλα και με πρόβειο, αλλά έχει και μια παραπλήσια ονομασία.

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-08-19

Από: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Θέμα: ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙΜΕ ΤΟ ΤΥΡΟΓΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΟΥΤΗΞΟΥΜΕ ΤΟ ΤΥΡΟΠΗΓΜΑ;

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2014-03-29

Από: giorgos

Θέμα: montsarela

8a8ela na moy phs an ghnete me katsikisio gala?

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2013-10-14

Από: manos

Θέμα: πληροφορίες

Θελω περισσότερες πληροφορίες

Απάντηση

—————





Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/