ΡΑΤΣΕΣ ΚΟΥΝΕΛΙΩΝ

 

ΑmericanΑμερικής

Βάρος ενηλίκων: 4,1–5,44 κιλά.Χρώμα: Λευκό ή μπλε.Πρόκειται για μια παλιά αμερικανική ποικιλία που εκτρέφεται για το κρέας της. Σήμερα βρίσκεται υπό εξαφάνιση.

 

American SableΑμερικής Σκουρόχρωμο

Βάρος ενηλίκων: 3,2–3,4 κιλά.Χρώμα: Βαθύ καφέ-λαδί, πολύ σκούρο στο πρόσωπο και τα άκρα, ανοιχτότερο στο υπόλοιπο σώμα.Εκτρέφεται για το κρέας του.

Giant AngoraΑνγκορά Γίγας

Βάρος ενηλίκων: 4,31 κιλά και άνω (δεν υπάρχει ανώτατο βάρος).Χρώμα: Λευκό με κόκκινα μάτια (αλμπίνο).Βασικό χαρακτηριστικό: Γιγάντιο μέγεθος, φουντωτό με τούφες μαλλιού στα αυτιά.Εκτρέφεται για το μαλλί του

 

Angora SatinΣατινένιο Ανγκορά

Βάρος ενηλίκων: 2,95–4,31 κιλά.Χρώματα: Πολλά. Τα χρώματα του μαλλιού είναι πολύ παλ.Βασικό χαρακτηριστικό: Το μαλλί είναι φίνο, απαλό και λαμπερό. Η λάμψη είναι εμφανής σε ολόκληρο το σώμα, ακόμα και στο κεφάλι και τα αυτιά, τα οποία δεν είναι πολύ μαλλιαρά.Εκτρέφεται για το μαλλί του.

Argente BleuΑσημί μπλε

Βάρος ενηλίκων: 2,70 κιλά.Χρώμα: Ασημί με ομοιόμορφα διανεμημένες σκούρες μπλε τρίχες. Μπλε μάτια.Βασικό χαρακτηριστικό: Γούνα πολύ πυκνή, μεταξένια και γυαλιστερή, κολλημένη στο σώμα, με μήκος τριχών 1,90 έως 2,54 εκατοστά.Εκτρέφεται για τη γούνα του

Belgian HareΒελγικός Λαγός

Βάρος ενηλίκων: 2,72–4,31 κιλά.Χρώμα: Πλούσιο, λαμπερό, βαθύ κόκκινο με καφετί ή καστανές σκιές.Βασικό χαρακτηριστικό: Λεπτό καμπυλωτό σώμα, μοιάζει με λαγό.

 

Blanc de HototΛευκό του Οτότ

Βάρος ενηλίκων: 3,63–4,99 κιλά.Χρώμα: Εντελώς λευκό του χιονιού, εκτός από ένα μαύρο στεφάνι πάχους 3 χιλιοστών γύρω από τα μάτια. Τα μάτια είναι καφέ.Βασικό χαρακτηριστικό: Το μαύρο στεφάνι γύρω από τα μάτια.Εκτρέφεται για το κρέας του.

 

Dwarf HototΝάνος Οτότ

Βάρος ενηλίκων: 1,36 κιλά το ανώτατο.Χρώμα: Καθαρό λευκό, εκτός από ένα μαύρο στεφάνι πάχους 2 χιλιοστών γύρω από τα μάτια. Τα μάτια είναι καφέ.Βασικό χαρακτηριστικό: Το στεφάνι γύρω από τα μάτια.

British GiantΓίγας Βρετανίας

Ελάχιστο βάρος ενηλίκων: Κούνελοι 5,67 κιλά, κουνέλες 6,12 κιλά.Χρώματα: Καφέ-γκρι με ιριδισμούς, επίσης λευκό, σκούρο γκρι ή μπλε.Βασικά χαρακτηριστικά: Παχιά και πολύ πυκνή γούνα με τρίχες 1,9 έως 2,54 εκατοστά, πλατύ κεφάλι, όρθια αυτιά.Εκτρέφεται για τη γούνα του.

 

CalifornianΚαλιφόρνιας

Βάρος ενηλίκων: Κούνελοι 3,4–4,4 κιλά, κουνέλες 3,4–4,76 κιλά.Χρώματα: Το σώμα είναι εντελώς λευκό με σοκολατιά, μπλε ή σκούρα μωβ σημάδια στη μύτη, τα αυτιά, τα πόδια και την ουρά.Βασικό χαρακτηριστικό: Πυκνή γούνα με διάσπαρτες παχιές μακριές τρίχες. Η γούνα είναι τόσο πυκνή που αν την ανασηκώσουμε με το χέρι προς οιαδήποτε κατεύθυνση, επιστρέφει αμέσως στη θέση της.Εκτρέφεται για τη γούνα και το κρέας του.

 

Champagne d’ArgentΣαμπάνι ντ’ Αρζάν

Βάρος ενηλίκων: 4,0–5,44 κιλά.Χρώμα: Γαλαζωπό λευκό με διάσπαρτες μακριές κατάμαυρες τρίχες που δημιουργούν την εντύπωση μαυρισμένου ασημιού.Βασικό χαρακτηριστικό: Το χρώμα του.

 

Checkered GiantΚηλιδωτός Γίγας

Βάρος ενηλίκων: 5,44 κιλά τουλάχιστον (δεν υπάρχει ανώτατο βάρος).Χρώματα: Λευκό με μαύρες ή μπλε κηλίδες και ρίγα στη ράχη.Βασικά χαρακτηριστικά: Το μεγάλο μέγεθος, οι κηλίδες και το καμπυλωτό σώμα.

 

Chinchilla GigantaΓιγάντιο τσιντσιλά

Βάρος ενηλίκων: Κούνελοι 3,85–5,44 κιλά, κουνέλες 4,07–5,44 κιλά.Χρώματα: Υπόστρωμα βαθύ σκούρο γκριζομπλέ που ακολουθείται από ένα υπόλευκο στρώμα. Το στρώμα αυτό τελειώνει σε εναλλασσόμενες γκριζομπλέ και ασημένιες άκρες αναμειγμένες με μακρύτερες τρίχες με μαύρες άκρες. Τα μάτια είναι μπλε, γκρι ή καφέ.Βασικά χαρακτηριστικά: Το μέγεθος, τα χρώματα και η πυκνή και μεταξένια γούνα με τρίχες μήκους τουλάχιστον 3,175 εκατοστά.Εκτρέφεται για τη γούνα του

 

CinnamonΚανέλλα

Βάρος ενηλίκων: 3,85–4,99 κιλά.Χρώμα: Της σκουριάς ή κανελί με ομοιόμορφα γκρίζα σημαδάκια στη ράχη.Βασικό χαρακτηριστικό: Το χρώμα του.Εκτρέφεται για το κρέας του.

 

 

Crème d’ArgentΚρεμ ντ’ Αρζάν

Βάρος ενηλίκων: 3,63–4,99 κιλά.Χρώμα: Κρεμώδες λευκό με φωτεινό πορτοκαλί τόνο λόγω του πορτοκαλί υποστρώματος.Χαρακτηριστικό: Το χρώμα του.Εκτρέφεται για τη γούνα και το κρέας του.

 

DutchΟλλανδίας

Βάρος ενηλίκων: 2,04–2,26 κιλά.Χρώματα: Διάφορα χρώματα στο χαρακτηριστικό μοτίβο του κουνελιού Ολλανδίας που κοντραστάρουν με λευκό.Βασικά χαρακτηριστικά: Το χρωματικό μοτίβο και τα δυνατά και κοντά αυτιά με στρογγυλεμένες άκρες.Κουνέλι συντροφιάς.

 

EnglishΑγγλίας

Βάρος ενηλίκων: 2,72–3,63 κιλά.Χρώματα: Μαύρες, μπλε, σοκολατί και γκρίζες κηλίδες σε λευκή βάση.Βασικά χαρακτηριστικά: Ο λεκές-πεταλούδα στη μούρη, οι κύκλοι στα μάτια, τα χρωματιστά αυτιά, το ψαροκόκαλο από τη βάση των αυτιών μέχρι την άκρη της ουράς.Κουνέλι συντροφιάς.

 

Flemish GiantΓίγας Φλαμανδίας

Βάρος ενηλίκων: 5,9 κιλά και άνω (δεν υπάρχει όριο).Χρώματα: Μαύρο, μπλε, καστανογκρίζο, ανοιχτό γκρι, σκούρο γκρι, λευκό.Βασικό χαρακτηριστικό: Το μεγάλο αλλά καλοζυγισμένο μέγεθός του

 

Florida WhiteΛευκό Φλώριδας

Βάρος ενηλίκων: 1,8–2,72 κιλά.Χρώμα: Καθαρό λευκό. Ροζ μάτια.Βασικά χαρακτηριστικά: Το χρώμα του και το μικρό του μέγεθος.

 

 

HarlequinΑρλεκίνος

Βάρος ενηλίκων: 2,72–3,62 κιλά.Χρώματα: Πολλά χρώματα από μαύρο μέχρι μωβ.Βασικά χαρακτηριστικά: Ο τρόπος κατανομής των χρωμάτων. Το κεφάλι χωρίζεται σε δύο χρώματα και τα αυτιά έχουν διαφορετικά και αντιθετικά προς το κεφάλι χρώματα. Τα μπροστινά πόδια έχουν διαφορετικό χρώμα και τα πίσω πόδια έχουν αντίθετα χρώματα προς τα μπροστινά.Κουνέλι συντροφιάς.

HavanaΑβάνας

Βάρος ενηλίκων: 2,0–2,95 κιλά.Χρώματα: Μαύρο, μπλε, σοκολατί.Βασικά χαρακτηριστικά: Μικρομεσαίο μέγεθος, ζωηρά χρώματα.

 

HimalayanΙμαλαΐων

Βάρος ενηλίκων: 1,14–2,0 κιλά.Χρώματα: Καθαρό λευκό με μαύρα, μπλε, σοκολατιά ή μωβ σημάδια στη μύτη, τα αυτιά, τα πόδια και την ουρά.Βασικό χαρακτηριστικό: Το κυλινδρικό σχήμα του σώματος.

New ZealandΝέας Ζηλανδίας

Βάρος ενηλίκων: 4,1–5,44 κιλά.Χρώματα: Λευκό, μαύρο ή κόκκινο.Βασικό χαρακτηριστικό: Ταχύτατη ανάπτυξη, καλή αξιοποίηση τροφής.Το κατ’ εξοχήν κουνέλι παραγωγής κρέατος.

 

 


Θέμα: ΡΑΤΣΕΣ ΚΟΥΝΕΛΙΩΝ

Ημερομηνία: 2017-12-02

Από: kostas

Θέμα: ράτσα λαγοκούνελο

φυλή που αναπτύχθηκε κυρίως στην Ελλάδα,
Ράτσα κουνελιών Λαγοκούνελο
θα μπορούσε κανείς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για αυτή την ράτσα?

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2017-07-27

Από: καλλια

Θέμα: κουνελια

Πώς μπορώ να καταλάβω τι ράτσα είναι το κουνέλι μου;
Είναι ασπρο -καφε μικρό σχετικά , με καφέ ματάκια..
Σας λέει κάτι η περιγραφή;

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-09-05

Από: σοφια

Θέμα: το κουνελι μου

δεν ξέρω τη ράτσα είναι το κουνέλι μου. Είναι ασπρόμαυρο χνουδωτό με μπλε μάτια. Μήπως ξέρετε τι είναι ;

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-01-09

Από: agapi

Θέμα: ti ratsa einai

einai kataleykh me kokkina matakia

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2015-05-31

Από: Πώς μπορώ να καταλάβω τι ράτσα είναι το κουνέλι μου;

Θέμα: Τι ράτσα είναι;

Πώς μπορώ να καταλάβω τι ράτσα είναι το κουνέλι μου;
Είναι καφέ - πορτοκαλί, μικρό σχετικά (σε μέγεθος, όχι σε ηλικία), με καφέ ματάκια..
Σας λέει κάτι η περιγραφή;

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2015-04-17

Από: κουνέλια

Θέμα: κουνελια

Εγώ έχω 29 κουνέλια 2 ξένες μια καλιφορνειας και μια λαγοκουνελο και έναν μεγάλο αρσενικό νέας. Ζηλα Ινδίας μου γεννούν κάθε 1,50 μήνα μεγαλονουνμερι κα σε μικρότερη ηλικία. Και μερικασε πιο μεγάλη χτες γέννησε 11 το λαγοκουνελο και σήμερα ζευγαρωσα της καλιφορνειας

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2015-04-20

Από: kostas

Θέμα: Απάντηση:κουνελια

Είμαι ναυτικός & χαρίζω κουνέλι συντροφιάς κυνηγημένο στο De Maasduinen της Ολλανδίας. Αποκλειστικά σε μικρά παιδιά ή ευσυνείδητους φιλόζωους. Τηλ.: 6970484647

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2015-03-31

Από: αναστασια

Θέμα: κουνελια

Την.αλλη Πεμπτη θα παρω κουνελι νανο !!!Ανυπομονώωωωωωω!!!

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2014-12-12

Από: Μαρια

Θέμα:

δεν εμφανιζ0νται 0ι φωτ0γραφίες!

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2014-12-10

Από:

Θέμα:

Άαααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση

—————

Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/