ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΣΕΡΙ

 

 

την συνταγή την έκλεψα από την φίλη την Μαρία κι την ευχαριστώ πολύ γιατί έτσι τα παιδιά μου έχουν εξασφαλίσει το τυρί για το σάντουιτς του σχολείου από δικό μου γάλα!!!!!!!!!

 

2 λίτρα γάλα πρόβιο και κατσικίσιο μισό μισό

2 κουταλιές γιαούρτι πρόβιο

1 κουταλάκι ξινό

1,5 κουταλάκι αλατι χοντρό

Βάζω το γάλα να βράσει αφου διαλησω το γιαουρτι μεσα σε αυτο.

 

Σε ένα ποτήρι έλιωσα το ξινό και το αλατι.

Μόλις το γάλα πάρει βράση πριν φουσκώσει ρίχνω το ποτήρι με το νερό και το ξινό.

Και προσθέτω 2 ποτήρια κρύο νερό.

Αμέσως το γάλα κόβει.

Βάζω μια τσαντιλα σε τρυπητό και ρίχνω το κομμένο τυρί μου.

Δένω την τσαντιλα και κρεμώ να σουρώσει.

Μετά από καμιά ώρα παίρνω το τυρί σε καλούπι.

Βάζω από πάνω ένα βάρος και το αφήνω ν στραγγίξει 12 ώρες περίπου.

Ξεφορμάρω και αρχίζω το αλάτισμα για 3-4 ημέρες με χοντρό αλατι.

Το έχω πάνω σε σχάρα να στραγγίζει.

Όταν το τυρί πάρει κίτρινο χρώμα είναι έτυμο!!!!

Μπορείτε να το αποθηκεύσετε η τυλίγοντας το σε μελισσοκερι

Η στην κατάψυξη

Πρόσφατα μου είπαν και σε μπολάκι που να το σκεπάζει το λάδι!!!!

 

 https://vasanakia.blogspot.gr/2012/06/blog-post_07.html


Θέμα: ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΣΕΡΙ

Ημερομηνία: 2020-05-03

Από: Μάρθα Γεωργιάδου

Θέμα: Δεν έχω καλούπι

Αντί καλούπι? Τη άλλο!

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2019-09-27

Από: Γαλάτεια

Θέμα: Αναλογία

Ήθελα να ρωτήσω στα 2 λίτρα γάλα πόσο κασέρι βγαίνει;

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2019-02-16

Από: Αζζελα κοντά

Θέμα: Κασέρι

Το γάλα πρέπει να είναι μισό πρόβειο μισό κατσικίσιο και ένα ποτήρι. Ξύδι. Κρασιού σε πέντε κιλά γάλα. Το αλάτι. Στο τέλος

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2019-02-16

Από: Αζζελα

Θέμα: Το γάλα πρέπει να είναι πρόβειο η κατσικίσιο γίνεται καλύτερα με ένα ποτήρι ξύδι τιν αλατιζουμε όταν τη βγάζουμε από το καλούπι όσο θέλουμε


Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2018-03-31

Από: santora

Θέμα: τυρι

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!ΕΓΙΝΕ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2018-02-25

Από: efi

Θέμα: σπιτικο κασερι

καλησπερα! με αγελαδινο γαλα γινεται???

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2018-03-24

Από: efi

Θέμα: Απάντηση:σπιτικο κασερι

εγω το κανω και με γαλα του σουπερ

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2018-02-07

Από: cjd

Θέμα: χρονος

ποσο χρονο θελει για να ειναι ετοιμο προς καταναλωση

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2017-01-13

Από: ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Θέμα: ΑΝΑΛΑΤΟ ΓΙΝΕΤΕ??

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.
ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΣΕΡΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΑΤΙ??
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2018-01-13

Από: Λίλη

Θέμα: Απάντηση:ΑΝΑΛΑΤΟ ΓΙΝΕΤΕ??

Προφανώς όχι. Το αλάτι βοηθάει στην αφαίρεση των υγρών (αφυδάτωση) γενικά. Παρόλα αυτά δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις απλά ίσως το αποτέλεσμα θα δεν είναι κασέρι αλλά ένα άλλο τυράκι... Πειραματίσου!! & πες μας το αποτέλεσμα...

Απάντηση

—————





Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/