Αποθήκευση σπιτικής φέτας σε τυρόγαλα

 

Τι θα κάνουμε το τυρόγαλα που μας περίσσεψε αφού κάναμε τυρί φέτα και στη συνέχεια τη μυζήθρα μας; θα το πετάξουμε; όχι, τίποτα δεν πετάμε κατά τη διαδικασία της τυροκόμιση, όλα έχουν το σκοπό τους στη φύση.

feta tyrogalo 4 Αποθήκευση σπιτικής φέτας σε τυρόγαλα

Το υγρό αυτό είναι το κατάλληλο υγρό για να φυλάξουμε και να συντηρήσουμε μέσα σε αυτό την φέτα μας αντί να φτιάξουμε μια άνοστη άλμη με νερό. Το υγρό αυτό θα δώσει στο τυρί μας την τελική γεύση και το αρωμα που θέλουμε.

feta tyrogalo Αποθήκευση σπιτικής φέτας σε τυρόγαλα

Αφού το αφήσουμε να παγώσει, πέρνουμε την φέτα μας απο το ταψάκι που την είχαμε αφήσει στην τελική φάση της δημιουργίας της και την τοποθετούμε όμορφα μέσα σε έναν τενεκέ.

feta tyrogalo 2 Αποθήκευση σπιτικής φέτας σε τυρόγαλα

Πασπαλίζουμε με αλάτι και βάζουμε δεύτερη στρώση τυριού και πάλι αλάτι συνεχίζοντας έτσι μέχρι μερικά εκατοστά απο την κορυφή.

feta tyrogalo 3 Αποθήκευση σπιτικής φέτας σε τυρόγαλα

Έχουν περάσει μια δυο μέρες απο την δημιουργία της φέτας γιατί σαφώς δεν έχουμε κάνει τόση πολύ φέτα σε μια μέρα εκτός και αν είμαστε τσοπάνιδες και έχουμε τόσα ζώα που να μπορούμε να κάνουμε ένα καζάνι φέτα. Αν όμως καταφέραμε να την κάνουμε μια και έξω καλό είναι αφού έχει μείνει μια δυο μερες να ξεκινήσει η ζύμωση.

Πέρνουμε το τυρόγαλο και το αδειάζουμε στον τενεκέ μέχρι να σκεπάσει το τυρί μας. Βάζουμε απο πάνω ένα πιατάκι και απο πάνω μια πέτρα κατά προτίμηση απο την θάλασσα για να είναι και καθαρή.

Σφραγίζουμε τον τενεκέ και τον βάζουμε στο ψυγείο. Εγώ που φτιάχνω αρκετό τυρί έχω ένα άδειο ψυγείο στην αποθήκη και φυλάω τους τενεκέδες μου τον ένα πάνω στον άλλο εκεί με την ημερομηνία σφράγισης γραμμένη πάνω στο καπάκι.


Θέμα: Αποθήκευση σπιτικής φέτας σε τυρόγαλα

Ημερομηνία: 2019-06-17

Από: Κωστας

Θέμα: Τυρι

Όταν λες σφραγιζω το δοχείο κι το βάζω στο ψυγείο τι έννοεις .
Πως το σφραγιζεις ;
Και τι θερμοκρασία πρεπει να έχει το ψυγείο;
Ευχαριστώ

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2018-12-03

Από: ΜΑΡΙΑ

Θέμα: ΜΑΛΑΚΗ ΦΕΤΑ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΩ ΑΝ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΛΗΡΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2014-08-06

Από: Kος Γιαννης

Θέμα: Για ποιο μαλακο τυρι,


Μηπως βαζεται πολύ αλατι ? και το 2ο είναι που μπορει να περιεχει λιγα λιπαρα, σινηθως τα αποβουτυρωμένα σκηραινουν, δεν γνωριζω περισοτερα ,,,,

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2014-02-11

Από: ΒΟΥΛΑ

Θέμα: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΡΩ

ΣΤΟΝ ΤΕΝΕΚΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΗ 8-10 ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΟΜΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ Η ΖΥΜΩΣΗ

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2013-10-31

Από: Μαρω

Θέμα: Συντηρηση φετας

Καλησπέρα θα ήθελα να μου λύσετε ένα προβληματισμό αν ξέρετε.Κανω ακριβώς όλη τη διαδικασία που λέτε για το φτιάξιμο της φέτας.Έχω δικές μου γίδες και φτιάχνω το τυρί.Όταν όμως το βάζω στον τενεκέ στο ψυγείο για ωρίμανση και μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα πάω να το ελέγξω ενώ ήταν πολύ σκληρό στην αρχή έχει μαλακώσει.Τι μπορεί να φταίει;

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2015-07-15

Από: ΝΙΚΟΣ

Θέμα: Απάντηση:Συντηρηση φετας

ΒΑΘΜΟΙ ΨΥΓΕΙΟΥ 8-12

Απάντηση

—————

Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/