ΛΑΔΟΤΥΡΙ

Για να φτιάξουμε λαδοτύρι ακολουθούμε όλη τη διαδικασία για τοτυρι φετα που σας δείξαμε ήδη σε άλλη δημοσίευση μας με τη διαφορά οτι περνάει μια διαδικασία ελαφρής ξήρανσης και στη συνέχεια διατηρείται μέσα σε λάδι και μάλιστα εκτός ψυγείου! Αυτό σημαίνει φυσικά ότι είναι ιδανικό τυρί για εξοχικά που δεν έχουν ρεύμα.

ladotyri 1 Φτιάχνουμε λαδοτύρι, το μερακλήδικο τυρί

Θα πάρουμε το τυρί φέτα μόλις το βγάλουμε απο την τσαντίλα μας και θα το κόψουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών σε πάχος.

ladotyri 2 Φτιάχνουμε λαδοτύρι, το μερακλήδικο τυρί

Στη συνέχεια θα απλώσουμε μέσα στο καφάσι που έχουμε τυλιγμένο με ψιλή σίτα ή τούλι για να μη πλησιάζουν τα έντομα το τυρί μας.

ladotyri 3 Φτιάχνουμε λαδοτύρι, το μερακλήδικο τυρί

Αφηνουμε το τυρί μας στον ήλιο ώσπου να σκληρήνει. Την άνοιξη το αφήνω 2 ημέρες στον ήλιο, μια ημέρα από τη μια πλευρά και μια ημέρα από την άλλη μεριά. Το καλοκαιρι που είναι ο ήλιος πιο δυνατός το αφήνω μισή μέρα απο την μια μεριά και μισή μέρα από την άλλη και είναι έτοιμο. Καλό είναι το καφάσι να το έχουμε κρεμασμένο κάπου ψηλά.

ladotyri 4 Φτιάχνουμε λαδοτύρι, το μερακλήδικο τυρί

ladotyri 5 Φτιάχνουμε λαδοτύρι, το μερακλήδικο τυρί

Για να είναι πιο νόστιμο το λαδοτύρι αλατίστε λίγο απο κάθε μεριά, αν το προτιμάτε ανάλατο μη βάλετε καθόλου αλάτι.

ladotyri 6 Φτιάχνουμε λαδοτύρι, το μερακλήδικο τυρί

Αποθηκεύουμε το τυρί μας σε βάζο και γεμίζουμε το βάζο με καλής ποιότητας ελαιόλαδο για να γίνει αυτό που λέμε λαδοτύρι.

ladotyri 7 Φτιάχνουμε λαδοτύρι, το μερακλήδικο τυρί

Φυσικα μπορείτε να πάτε κι ένα βήμα παρακάτω! Αν θέλετε προσθέστε και ρίγανη για άρωμα, προσωπικά εχω βάλει και πιπεριά τσίλι που του δίνει πικάντικη γεύση.

Δεν βάζουμε το λαδοτύρι μας στο ψυγείο όπως είπαμε.


Θέμα: ΛΑΔΟΤΥΡΙ

Ημερομηνία: 2013-04-02

Από: ΤΑΚΗΣ

Θέμα: ΛΑΔΟΤΥΡΟ ΜΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΗ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΑΦΟΥ ΒΓΕΙ Η ΦΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΙΛΑ;; Θα πάρουμε το τυρί φέτα μόλις το βγάλουμε απο την τσαντίλα μας και θα το κόψουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών σε πάχος. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΑ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΒΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ;; ΡΩΤΑΩ ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....

Διαβάστε περισσότερα: https://mikrifarma.webnode.gr/%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%84%cf%85%cf%81%ce%b9/
Δημιουργήστε τη δική σας ιστοσελίδα δωρεάν: https://www.webnode.com Θα πάρουμε το τυρί φέτα μόλις το βγάλουμε απο την τσαντίλα μας και θα το κόψουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών σε πάχος.

Απάντηση

—————

Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/