ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΙ

 

Bιολογικά ονομάζονται τα προϊόντα τα οποία δεν περιέχουν δηλητήρια από ραντίσματα και βιομηχανικά λιπάσματα.

Για το ράντισμα αυτών των προϊόντων χρησιμοποιούμε χωριάτικα σκευάσματα με χαλκό, θειάφι, ασβέστη.

Και κοπριά από ζώα δικής μας εκτροφής που και αυτά εκτρέφονται βιολογικά με καλαμπόκι, σιτάρι, και χορταρικά τα οποία και αυτά είναι βιολογικά δηλαδή χωρίς χημικά λιπάσματα και ραντίσματα.

Είναι όπως βλέπετε ένας κύκλος στενής παρακολούθησης για να μεγαλώσουμε ένα βιολογικό προϊόν απαιτεί προσοχή και κυρίως χρόνο. Τα βιολογικά προϊόντα π.χ. το κοτόπουλο θέλει τουλάχιστον 6 μήνες για να είναι έτυμο για σφαγή και 8-9 για να μας δώσει το βιολογικό αυγό του και όχι όλο το χρόνο γιατί περνά και από μια περίοδο ανάπαυσης.

Μην ξεγελιόμαστε από τον ορό χωριάτικο γιατί πλέον και ο χωρικός αν δεν ακολουθει  κάποιους κανόνες το προϊόν του δεν είναι βιολογικό.

Π.χ. αν ταΐζει τα κοτόπουλα με φύραμα ωοτοκίας η φύραμα ανάπτυξης τότε ούτε το κοτόπουλο είναι βιολογικό ούτε το αυγό του. Αν ρίχνει στο χωράφι λίπασμα και όχι κοπριά από ζώα βιολογικής εκτροφής τότε η πατάτα του δεν είναι βιολογική.

Το βιολογικό προϊόν δεν έχει μεγάλη καρποφορία και φυσικά το ζώο δεν έχει γρήγορη ανάπτυξη απαιτεί χρόνο και κόπο για να φτάσει στην κατανάλωση και για αυτό το πληρώνουμε και πιο ακριβό.

Αλλά διατηρεί όλα τα θρεπτικά στοιχεία και τις πολύτιμες βιταμίνες για τον άνθρωπο.

Πχ πολλές φόρες όταν η μαμά γενναει μου ζητανε να πάρουν μια παλιά κότα να την κάνουν σούπα για την γυναικά. Θα μπορούσαν να πάνε με 5 ευρώ να πάρουν ένα κοτόπουλο από το σουπερ μάρκετ αλλά αυτοί που ξέρουν γνωρίζουν ότι για μια αδύναμη γυναικά μια σούπα από κότα είναι το καλύτερο φάρμακο όπως επίσης και ότι όλα τα θρεπτικά συστατικά θα περάσουν μέσο του γάλακτος στο μωρό.

Να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα και να τα ψάχνετε και ας πληρώσετε κατι παραπάνω. Αλλά πάντα να προσέχετε και τους επιτήδειους και να θυμάστε το χωριάτικο δεν είναι πάντα βιολογικό


Θέμα: ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΙ

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/