ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ Araucana

 

Τα . Araucana

 

 

 

Ει ναι η ράτσα κότας που κανει τα χαρακτηριστικά πράσινα αυγά τα όποια έχουν την φήμη χαμηλής χοληστερίνης άλλα χωρίς αυτό να έχει αποδειχτεί μέχρι στιγμής.

Έκτος από μαύρα και άσπρα τα συναντάμε και σε άλλους διάφορους χρωματισμούς.

 

Έχουν σαν χαρακτηριστικό τους τα φτερωτά μάγουλα και την απουσία ουράς. Αυτό το γονίδιο είναι υπεύθυνο για μεγαλη θνησιμότητα των νεοσσών μέσα στο αυγό. Από καθαρόαιμους γονείς μόνο οι μισοί νεοσσοί θα ζήσουν . Αυτό συμβαίνει γιατί ο νεοσσός που θα πάρει το γονίδιο από τον ένα γονέα, το ένα τέταρτο θα γεννηθεί χωρίς αυτό το γονίδιο… και το άλλο τέταρτο  που θα πάρει το γονίδιο κι από τους δυο γονείς θα ψηφίσει μέσα στο αυγό.

 

 


Θέμα: ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ Araucana

Ημερομηνία: 2020-05-02

Από: Μιχαηλ

Θέμα: Αυγα αραουκανα

Έχω μια κότα η οποία κάνει τα πράσινα αυγά. Είναι άραουκ ανά στην ράτσα. Η άραουκανά προέρχεται από την νότια Αμερική και έχει πάρει το όνομα της από την ντόπια φυλή Ινδιάνων Αραουκανα.Έχουν φάει και τα 4 παιδιά μου αυγά από πολλά έως υπερβολικά πολλά. Δεν έχουν πάθει ποτέ τίποτα. Από 12 αυγά μου βγήκαν 11 πουλιά όλα ζωντανά. Το 1 ήταν κλουβιο.Εάν ταιζετε τις κότες σας καλή τροφή και τους δίνετε και φλουδες από φρούτα και λαχανικά η βοσκανε μόνες τους,μην φοβάστε τίποτα!
Εγώ προσωπικά τους δίνω και αποφάγια όπως μακαρόνια η ρύζι η λαχανικά. Καλή συνέχεια σε όλους!

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2018-10-08

Από: Μαρια

Θέμα: Αρακουανα

Λεγοντε διάφορα για τα πράσινα αυγά, θα τα δινωμε τελικά στα παιδια

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2018-10-08

Από: Μαρια

Θέμα: Πετεινός αρακουανα

Τι χαραχτηριστηκα έχει

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2017-08-23

Από: χρυσα

Θέμα: πρασινα αυγα

Εχω τρεις κοτες που κανουν πρασινα αυγα,χωρις να ειναι η αφρικανικη ρατσα.οι δυο ειναι γυμνολαιμες και η τριτη κανονικη..εβαλα 4αυγα πρασινα και βγηκαν ολα τα πουλακια..μαλιστα οι δυο κοτες απο τις τρεις εκωλαφθηκαν περυσι παλι απο τα πρασινα αυγα της μαμας τους

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2017-04-02

Από: kostas

Θέμα: ΚΟΤΕΣ ARAUCANA

θεσσαλονικη 5 κοτες για πρασσινα αυγα .ψαχνω 6995159185

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2017-05-23

Από: Αρης

Θέμα: Απάντηση:ΚΟΤΕΣ ARAUCANA

Μετά τη νέα ρεαλισμό Natura

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2017-03-23

Από: Γιαννης

Θέμα: αρακουνα

διαθετω αυγα με διασταυρωση [ αρακουανα ντοπιες] που γεννανε πρασινα αυγα αποστολη σε ολη την ελλαδα 6977927865

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2017-03-23

Από: Χρήστος Εύβοια

Θέμα: Κοτα αραουκανα

Γεια σας εχω προβληματιστεί τελευταία διότι εχω δύο κότες αραουκανα με πράσινα αυγά και ρώτησα τον παιδίατρο αν μπορώ να δώσω στο παιδάκι μου;και μου είπε πως αυτες οι κότες είναι από Αφρική και έχουν αρρώστιες ..έχουν πρόβλημα στο DNA τους; και τα αυγά που κάνουν δεν ξέρεις τι είναι τα έχουν εξεταστεί απο ειδικούς; τι σόι πράσινα αυγά είναι αυτά; τι να κάνω ;;να πάρω κανονικές; η οχι;

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2017-03-28

Από: Κλειώ

Θέμα: Απάντηση:Κοτα αραουκανα

Καλησπέρα Χρήστο!
Δεν ξέρω να σου απαντήσω επιστημονικά μα θα σου πω τι θα έκανα εγώ. Με την λογική μου λοιπόν θα άκουγα τον παιδίατρο. Αν το παιδί μου γεννιόταν στην χώρα απˊ όπου προέρχεται η κότα θα του έδινα πράσσινα αυγά ανεπιφύλακτα λόγω των αντισωμάτων που θα είχε από τους προγόνους και βάλε... Επίσης διάβασα ότι στο DNA τους οι αρακουάνα καθώς διασταυρώνονται, τα γονίδια έχουν πρόβλημα κι οι μισοί μόνο νεοσσοί εκκολάπτονται. Απόδειξη είναι όταν έβαλα αυγά πέντε φορές μάλιστα σε κλώσσα και δεν βγήκε ούτε ένα ενώ τα υπόλοιπα είχαν μεγάλη επιτυχία! Δώσε στο παιδάκι σου αυγά από ντόπιες κότες χωριάτικες. Κι αν αποφασίσεις να δώσεις το ζευγάρι γράψε το μεηλ ή το τηλέφωνο σου για να μου πεις τιμή. Προσωπικά έχω λίγες κότες για χόμπι (έμειναν από τον πατέρα μου), τις οποίες μεγαλώνω με πολλή αγάπη!

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2017-04-14

Από: Κωστας

Θέμα: Απάντηση:Απάντηση:Κοτα αραουκανα

Έχω μία κότα συνηθισμένο καφέ χρώμα μέ λεπτά πόδια ζωηρή κότα, συγκέντρωσαι 20 πράσινα αυγά, μικρού μεγέθους όλα ίδια, βαρί αυγό, τά κλωσισαι καί από τα 20 έκανε 18 υγειέστατα πουλάκια.. τώρα είναι 25 ημερών.
14-4-2017.......
Από αυτά τά αυγά δέν έφαγα, δέν ξέρω.....
Κόκορας ότι νάνε................

Απάντηση

—————

Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/