ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΩΣΣΟΜΗΧΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΛΩΣΣΟΜΑΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ

 

Οι νεοσσοί μεταφέρονται στην θερμομανα περίπου 6-8 ώρες από την ώρα που θα ελευθερωθούν από το κέλυφος μόλις δηλαδή στεγνώσουν καλά!!!

Την πρώτη μέρα προσπαθώ η θερμομανα να έχει περίπου τους ίδιους βαθμούς με την μηχανή για αυτό και το καπάκι της θερμομανα είναι κλειστό και έχω και τζάμι στο άνοιγμα.

Από την επόμενη σταδιακά αρχίζω κι ανοίγω αυτό το τζάμι από λίγο έτσι την πέμπτη ημέρα το τζάμι έχει φύγει από το άνοιγμα τελείως.

Συνεχίζω με το άνοιγμα του καπακιού από λίγο λίγο μέχρι την δέκατη ημέρα το καπάκι έχει ανοίξει τελείως.

 

Επομένη κίνηση είναι η ένταξη τους στην ατμοσφαιρική θερμότητα. Έτσι όταν έχει ζέστη και λιακάδα αρχίζω να τα βγάζω με μι μικρή κλούβα έξω  στην αρχή για καμιά ώρα και μέρα με την ημέρα όλο και περισσοτερο έτσι στις  20-25 ημέρες έχω φτάσει να είναι όλη την ημέρα στην κλούβα το βράδυ στην θερμομανα στην όποια τις τελευταίες ημέρες έχω σβήσει και την λάμπα.

Στον μήνα έχουν μεταφερθεί στην κλούβα τους που θα μείνουν εκεί περίπου άλλο ένα μήνα… μετά τα χωρίζω σε θηλυκά και αρσενικά και περνούν τον δρόμο για τα κοτειτσάκια τους που θα μείνουν άλλο ένα μήνα.

 

Μετά τα θηλυκά ενσωματώνονται με τις κότες η μεταφορά θα γίνει βράδυ αλλά ωστόσο έχουν βοσκήσει αρκετά απογεύματα μαζί στο κτήμα. Μαζί τους θα μπουν και όσα κοκόρια μου χρειάζονται για ν καλύψουν των αριθμό τους.  κάθε 7 κότες ένας κόκορας. Τα υπόλοιπα αρσενικά θα μείνουν στο κοτέτσι τους που 5 μήνες θα είναι έτυμα για κατανάλωση.

Φυσικά όλα αυτά σε συνάρτηση με το καιρό.

Έχω ελάχιστες έως καθόλου απόλυες και ποτέ δεν χρειάστηκε να κάνω το εμβόλιο της βρογχίτιδας

Εγώ με αυτήν την τακτική σε συνδυασμό με την διατροφή στα αρχεία μας τρώγω κοτόπουλο σε 5 μήνες αλλά κοτόπουλο χωρίς ξύγκι κι χωρίς μυρωδιές, πραγματικά χωριάτικο κοτόπουλο!!!!


Θέμα: ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΩΣΣΟΜΗΧΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΛΩΣΣΟΜΑΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/