ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΑΣΤΟ

παλια το παστο εξηπηρετουσε την  διαδικασια φυλαξης του κρεατος την εποχη που δεν υπηρχε ψυγειο σημερα ειναι ενα εξαιρετηκος μεζες.

1 κιλο χοιρινο κρεας μπουτι και πατσεντα

1 φλυτσανι τσαγιου κρασι ασπρο η ροζε

1 χουφτα αλατι

θρουμπι

κανελα

μια πορτοκαλοφλουδα

λαδι για να βαλουμε το παστο.

κοβουμε το κρεας σε κομματια

τα βαζουμε σε μπολ και ριχνουμε το αλατι και το θρουμπι

τα ριχνουμε σε τριπητο και τα σκεπαζουμε με ενα τουλι καλα για να αποφυγουμε τα εντομα.

τα κρεμαμε στη σκια για 3-4 μερες.

Όταν περάσουν οι μέρες, το βγάζουμε από το τριπητο, το πλένουμε με ζεστό νερό και το βάζουμε σε μπόλικο νερό να βράσει.

Όταν κοντεύει να βράσει ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το κρασί.

Μετά βγάζουμε το κρέας και το περνάμε λίγο στο τηγάνι να φύγουνε τα νερά του.

Το βγάζουμε σε γυαλινο βαζο και ρίχνουμε πορτοκαλόφλουδα, κανέλα και ό,τι άλλο μπαχαρικό θέλουμε οπω κρεμμυδι και κοκκους πιπερι η κοκκινο πιπερι. Το παστό είναι έτοιμο.

Το γεμυζουμε με λαδι μεχρι να το σκεπασει.

Μπορούμε αν θέλουμε να ρίξουμε μέσα και το λάδι από το τηγάνισμα.

το φυλαμε σε δροσερο μερος εκτος ψυγειου.


Θέμα: ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΑΣΤΟ

Ημερομηνία: 2012-12-29

Από: nectaria

Θέμα: Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΦΑΡΜΑΣ

Για μεση επαφή με την παρέα ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΦΑΡΜΑΣ έχουμε φτιάξει μια ομάδα που όλοι μπορείτε να γίνεται μέλη. Ανταλλάσουμε σπόρους, αυγά και γνώσεις καθημερινά με σεβασμό ο ένας στον άλλο. http://www.facebook.com/groups/mikrifarma/

Απάντηση

—————





Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/