Webnode

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ

Σημερα λεω να φτιαξουμε κανενα παγωτακι ηρθε η ωρα του νομιζω σιγα σιγα. Θα κανω για αρχη σοκολατα και βανιλια τα κλασικα και μετα θα κανουμε κι αλλες γευσης φραουλα μπανανα....

Πρωτα θα σας δωσω τις γενικες οδηγειες παγωτου και μετα τις δυο κλασικες συνταγες για να ξεκινησετε μολις τα κανω το μεσημερι που εχω και ησυχια θα σας βαλω και τις φωτο.

Πρωτον τα παγωτα του εμποριου ειναι πιο μαλακα λογο του αερα που ενσωματώνεται στο εσωτερικό του κατά τη διαδικασία παραγωγής του αλλα και διαφορων αλλων ηλικων που εμεις δεν τα θελουμε για αυτο θα κανουμε και τον κοπο.

Η ζαχαρη έχει την ιδιότητα να μην παγώνει. Βάζοντας μικρή ποσότητα στο παγωτό, το βοηθάμε να γινει πιο μαλακο οπως και τα αυγα εχουν τον ιδιο σκοπο.

Χρησημοποιηστε μεταλικο μπολ για να το βαλετε στην καταψυξη με καπακι για να μην παρει μυρωδιες απο αλλα τροφημα.Το μεταλικο μπολ βαλτε το δυο ωρες πριν την παρασκευη του παγωτου αδειο μεσα στην καταψηξη.

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

1 λιτρο φρεσκο γαλα

160ml κρεμα γαλακτος

200γρ. κουβερτουρα σε κομματια και λιωμενη σε μπεν μαρι

100γρ. κακαο (σκονη)

320γρ. ζαχαρη

2 ξυλακια κανελσς

1 ασπραδι αυγου

Βραζετε το γαλα μαζι με την κρεμα γαλακτος, τη ζαχαρη και την κανελα. Βγαζετε το σκευος απο τη φωτια, αφηνετε για λιγη ωρα να τραβηξουν τα υλικα το αρωμα της κανελας και κατοπιν πεταμε τα ξυλακια.

Προσθετετε πρωτα τη λιωμενη σοκολατα και κατοπιν το κακαο και ανακατευετε μεχρι να διαλυθει το κακαο και να ομογενοποιηθουν τα υλικα.

Χτυπατε το ασπραδι σε σφιχτη μαρεγκα και το ενσωματωνετε στο μειγμα.

Παγωνετε στην καταψυξη με τον παραδοσιακο τροπο

Μόλις κρυώσει καλά, βάλτε το μπολ στην κατάψυξη για μισή ώρα.

Θα πρέπει τώρα το μείγμα σας να έχει αρχίσει να παγώνει στις άκρες, αλλά στο κέντρο να είναι ακόμα υγρό. Σε αυτή τη φάση, βγάλτε το από την κατάψυξη και χτυπήστε το μέχρι να ξαναγίνει κρεμώδες, ώστε να σπάσουν οι κρύσταλλοι πάγου που έχουν σχηματιστεί

Βάλτε το ξανά στην κατάψυξη για άλλη μισή ώρα, βγάλτε το και ξαναχτυπήστε το.

Κάντε το ίδιο άλλη μία φορά, ώστε να έχετε χτυπήσει το μείγμα συνολικά 3 φορές ενώ καταψύχεται

ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

500 ml. γάλα πλήρες

2 βανιλιες αν βρητε παρτε τα μπαστουνακια τα μαυρα την κανονικη

6 κρόκους αυγών

150 γρ. ζάχαρη

300 ml. κρέμα γάλακτος

Ζεσταίνετε το γάλα μαζί με τα μπαστουνάκια βανίλιας μέχρι να πάρει μια βράση.

Αποσύρετε απο τη φωτιά και το αφήνετε να σταθεί 30' για να αρωματιστεί καλά απο τη βανίλια. Κατόπιν το φιλτράρετε.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Σιγά σιγά προσθέτετε το φιλτραρισμένο γάλα ανακατεύοντας απαλά.

Μεταφέρετε το μίγμα των αυγών σε ένα καθαρό κατσαρολάκι. Το ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει χωρίς να το αφήσετε να βράσει.

Αποσύρετε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Ρίχνετε μέσα την κρέμα απο γάλα και αυγά και αδειάζετε αυτό το μίγμα σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό.

Το καταψύχετε 2 ώρες ή μεχρι να μισοπαγώσει

Μόλις κρυώσει καλά, βάλτε το μπολ στην κατάψυξη για μισή ώρα. Θα πρέπει τώρα το μείγμα σας να έχει αρχίσει να παγώνει στις άκρες, αλλά στο κέντρο να είναι ακόμα υγρό. Σε αυτή τη φάση, βγάλτε το από την κατάψυξη και χτυπήστε το μέχρι να ξαναγίνει κρεμώδες, ώστε να σπάσουν οι κρύσταλλοι πάγου που έχουν σχηματιστεί

Βάλτε το ξανά στην κατάψυξη για άλλη μισή ώρα, βγάλτε το και ξαναχτυπήστε το.

Κάντε το ίδιο άλλη μία φορά, ώστε να έχετε χτυπήσει το μείγμα συνολικά 3 φορές ενώ καταψύχεται


Θέμα: ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ

Ημερομηνία: 2012-12-29

Από: nectaria

Θέμα: Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΦΑΡΜΑΣ

Για μεση επαφή με την παρέα ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΦΑΡΜΑΣ έχουμε φτιάξει μια ομάδα που όλοι μπορείτε να γίνεται μέλη. Ανταλλάσουμε σπόρους, αυγά και γνώσεις καθημερινά με σεβασμό ο ένας στον άλλο. http://www.facebook.com/groups/mikrifarma/

Απάντηση

—————





Επαφή

Mikrifarma

https://www.facebook.com/groups/mikrifarma2/


Webnode