Webnode

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Η μοτσαρελα ειναι Ιταλικο μαλακο τυρι που εκτος απο τις πολλες χρησεις της το βαζουμε και στην πιτσα.

Το σχημα της συνηθως ειναι σφαιρικο και για αυτο και εγω την εφτιαξα σε αυτο το σχημα.

3 κιλα γαλα αγελαδινο

αλατι

πυτια

το γαλα το εφερα απο 20 χιλ μακρυα.εγω χρησιμοποιησα 2 κιλα αγελαδινο και ενα κιλο προβιο γαλα για να το κανω πιο παχυ.

επιξα το τυρι μου οπως κανουμε το τυρι φετα.

το σταγγιξα κανονικα για 2-3 ωρες

το εκοψα στα τεσσερα

εβαλα τον ορο απο το τυρι μου να καψει και βυθησα τα κομματια του τυριου μεσα στον ορο για 3-4 λεπτα.

Τα  επλασα στα χερια μου ζυμωνοντας σε μπαλακια στρογγιλα

Αφηνω τον ορο να κρυωσει θα τον φτιαξω αλμη μεσα στην οποια θα το αποθυκευσω!!!!

 

 


Webnode

Θέμα: ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Ημερομηνία: 2014-03-29

Από: giorgos

Θέμα: montsarela

8a8ela na moy phs an ghnete me katsikisio gala?

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2013-10-14

Από: manos

Θέμα: πληροφορίες

Θελω περισσότερες πληροφορίες

Απάντηση

—————





Επαφή

Mikrifarma

https://www.facebook.com/groups/mikrifarma2/