Webnode

ΠΑΠΙΕΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ

Μια δευτερη πηγη για αυγα και νοστιμο κρεας ειναι και οι παπιες.Κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, έχουν πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα από τις τις κότες.

οι πάπιες είναι γενικά πιο αποδοτικές σε αυγά από τις κότες, συχνά ξεπερνά τα 300 ή περισσότερα αυγά ανά πάπια τον χρόνο.

Τα αυγά της πάπιας επίσης ζυγίζουν 140 με 225 γραμμάρια στη δωδεκάδα περισσότερο από τα αυγά της κότας. Η πρακτική εμπειρία και τα τεστ που έχουν γίνει σε πανεπιστήμια δείχνουν καθαρά ότι τα αυγά της πάπιας διατηρούν τη φρεσκάδα τους κατά την αποθήκευση σημαντικά περισσότερο από από τα αυγά της κότας.

Οι πάπιες ακόμα έχουν απίστευτη αντίσταση σε ασθένειες, καθώς και στον κρύο και υγρό καιρό

Λόγω της μεγαλύτερης αντοχής τους οι πάπιες χρειάζονται πολύ πιο απλές εγκαταστάσεις στέγασης από τις κότες. Και επειδή οι ωοτόκες πάπιες δεν τα καταφέρνουν στα άλματα, μπορούμε να τις περιορίζουμε με μια περίφραξη ύψους μόλις 60–90 εκ..

Στις πάπιες, όπως και στις χήνες, αρέσει πολύ να πλένουν συχνά το ράμφος και το κεφάλι τους. Γι’ αυτό τον λόγο, το πόσιμο νερό τους πρέπει να αλλάζεται αρκετές φορές την εβδομάδα – κατά προτίμηση καθημερινά. Αν είναι στριμωγμένες σ’ ένα μικρό χώρο με χωμάτινο δάπεδο και σε υγρό καιρό, θα κάνουν την κατοικία τους ένα λασπωμένο χάος. Η επαρκής όμως στρωμνή (όπως άμμος, άχυρα ή ροκανίδι), ο μεγαλύτερος χώρος ή το συρμάτινο δάπεδο διορθώνουν το πρόβλημα.

Αν οι πάπιες (ή οι κότες) διατρέφονται με φύραμα που περιέχει ιχθυάλευρο ή αν αφήνουμε τα πουλιά να βοσκούν σε νερά ή βοσκοτόπια όπου μποτούν να φάνε τροφές με διαπεραστική μυρουδιά, τίτε και τα αυγά τους θα μυρίζουν. Όταν τα αυγά πάπιας και κότας παράγονται με παρόμοιες τροφές και παρόμοιο τρόπο. Η γεύση του τελικού προϊόντος δεν ξεχωρίζει καθόλου.

Τα τσόφλια των αυγών της πάπιας σπάζουν πιο δύσκολα από τα αυγά της κότας κι έχουν χρώμα λευκό μαργαρώδες, ενώ το χρώμα των αυγών της κότας είναι λευκό της κιμωλίας. Αλλά αυτό μάλλον δεν είναι μειονέκτημα. Το ασπράδι των αυγών της πάπιας είναι λίγο πιο σφιχτό και χρειάζεται συνήθως περισσότερο χτύπημα για να γίνει μαρένγκα.

Στις περιόδους ωοτοκίας οι πάπιες είναι πολύ ευαίσθητες στις ξαφνικές αλλαγές στο διαιτολόγιό τους. Για να αποφύγουν τα πουλιά σας την ξαφνική φτερόπτωση και για να μη μειωθεί η παραγωγή αυγών, είναι σοφό να μην αλλάζετε διατροφή στις πάπιες σας όσο γεννοβολούν. Αν πρέπει να αλλάξετε τη μάρκα ή τον τύπο της τροφής που χρησιμοποιείτε, κάντε το βαθμιαία, κατά προτίμηση σε μια εβδομάδα τουλάχιστον ή σε δέκα μέρες

Οι πάπιες χρειάζονται μια σταθερή πηγή καθαρού πόσιμου νερού. Αν τις αφήσετε να διψάσουν, τόσο ο αριθμός όσο και το μέγεθος των αυγών τους θα αρχίσουν να υποφέρουν.

Τα μεγαλύτερα δοχεία – όπως ένα μπανάκι μωρού ή ένας παλιός θερμοσίφωνας κομμένος στα δύο – θα κάνουν τις πάπιες να χαρούν το μπάνιο τους, αλλά είναι μπελάς στο τακτικό καθάρισμα. Οι πάπιες δεν χρειάζονται νερό για μπάνιο για να είναι υγιείς.

Με τα καλολαδωμένα φτερά τους και το παχύ τους κάλυμμα με πούπουλα, οι πάπιες έχουν εκπληκτική αντοχή στον κρύο και υγρό καιρό. Γενικά για τις πάπιες, ένας ανεμοφράχτης με στεγνή στρωμνή στην προστατευμένη πλευρά του προσφέρει συνήθως επαρκή προστασία σε περιοχές όπου η θερμοκρασία πέφτει μερισκές φορές στο μηδέν. Για τις ωοτόκες πάπιες όμως, η μετατροπή της τροφής σε κρέας και αυγά μπορεί να βελτιωθεί, αν οι πάπιες στεγάζονται τη νύχτα όταν η θερμοκρασία πέφτει συχνά κάτω από το μηδέν.

Το σπίτι της πάπιας μπορεί να είναι μια απλή κατασκευή περίπου ένα μέτρο ύψος και δεν χρειάζεται υψωμένες φωλιές κσι κούρνιες. Όταν οι πάπιες στεγάζονται μόνο τη νύχτα, ο ελάχιστος χώρος που απαιρείται για κάθε πουλί είναι 1/3–1/2 του τετραγωνικού μέτρου. Αν προγραμματίζεται να κρατάτε μέσα τις πάπιες σας όταν κάνει πολύ κρύο, φροντίστε να έχει κάθε πουλί 1–1,5 τετραγωνικά μέτρα χώρο για να μπορεί η στρωμνή να παραμένει αρκετά στεγνή και υγιεινή.

Επειδή οι πάπιες κουρνιάζουν τη νύχτα στο έδαφος, είναι ευάλωτες στα αρπακτικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πάπιες πρέπει να κλείνονται τη νύχτα σε ένα χώρο με καλή περίφραξη από δικτυωτό σύρμα με ύψος τουλάχιστον 1,2 μέτρα. Σε περιοχές που είναι γνωστό ότι κυκλοφορούν επιδρομείς όπως ασβοί, κουνάβια και μεγάλες κουκουβάγιες, είναι πολύ πιο ασφαλές να κλείνετε τη νύχτα τις πάπιες σε μια αποθήκη ή σε κοτέτσι.

 

 

 

 

 

 


Θέμα: ΠΑΠΙΕΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ

Ημερομηνία: 2015-11-16

Από: Markos

Θέμα: Αυγά παπιας

Πρέπει να παρέται ή πάπιες έτοιμες ή αυγά για εκκολαψη γιατί έχω δοκιμάσει αυγά από πάπια και χήνα και έχω ξετρελαθει γιατί είναι παρά πολύ πιο νόστιμα από της κότας έχουν πιο αφρατο ασπράδι και πιο μεγάλο κρόκο ειδικότερα της χηνας αφού ένα αυγό χηνας είναι ίσο με τρία αυγά κότας εγώ έφαγα από άγρια πρασινοκεφαλη παπιά αλλά ειναι νόστιμα και από τα αλλά είδη.

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2015-11-16

Από: Peter

Θέμα: Πάπιες khaki campell

Καλησπερα σας.Είδα ότι είναι παρά πολύ καλές στα αυγά δηλαδή φτάνουν περίπου τον αριθμό των αυγών της κότας προσπαθώ να αγοράσω αυγά για εκκόλαψη και καμία δεκάρια παπιες αλλά είδα ότι δεν υπάρχουν khaki campell στην Ελλάδα και σκέφτομαι μήπως να αγοράσω από το εξωτερικό πείτε μου μήπως μπορείται να μου πείτε αν πουλάνε εδω. Ευχαριστώ.

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2015-11-16

Από: Markos

Θέμα: Παπακια

Από ποτε αρχίζω να ταιζω τα παπακια και τα χηνακια,τι τους ταιζω και ποτέ μπορώ να τα βάλω στην λίμνη για κολύμπι.

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2015-11-15

Από: Peter

Θέμα: Ποσά αυγά γεννάνε οι παπιες

Ποσά αυγά γεννάνε οι πάπιες Πεκίνου και ποσά οι πρασινοκεφαλες

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2015-07-02

Από: Μαρία

Θέμα: Παπάκια

Έχω ένα μικρό παπάκι πώς καταλαβαίνω τι φύλλο είναι?

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2015-04-23

Από: θαλεια

Θέμα: ο παπιος

Εχω 4 κοτες κοκκινες και 2 παπιες ζευγαρι. Η παπια πετασε και εφυγε και τωρα ο παπιος μουπηδαει τις κοτες. Βρισκει τρυπουλα κ μπενει στα κοτετσια. Τι να κανω? θυμωνει κιολας το παλικαρι. Υπαρχει περιπτωση γονιμοποιησης?

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2015-06-12

Από: Νικος

Θέμα: Απάντηση:ο παπιος

Είναι αρκετά δύσκολο να γονιμοποιήσει ο πάπιος μια κότα. Σχεδόν τόσο δύσκολο, όσο το να κάνει η κότα εξωσωματική. Τώρα εάν το παλικάρι θυμώνει κι όλας , η λύση είναι μία και δοκιμασμένη. Σολάριουμ για δύο ώρες στους 180 βαθμούς με πατατούλες και θα με θυμηθείς. Συνοδεύεται με κόκκινο ξηρό κρασί , ελαφρώς δροσερό και το αμόρε σου αγκαλιά να σε ταΐζει στο στόμα.

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2015-04-21

Από: αντρεα πετρου

Θέμα: παπιες

Τι τρωνε οι παπιες ??? Δεν εχουν ειδικα για αυτες τροη οπως τις κοτες που τρωνε το σιταρι

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2015-04-05

Από: veronika

Θέμα: ayga papias

αν γνωριζει καποιος και μου απαντησετε αμεσα θα προλαβω να σωσω τα αυγα.

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2015-04-05

Από: veronika

Θέμα: ayga papias

pws tha prostatepsw ta ayga apo monh mou an ta eggatalipsei h papia?

Απάντηση

—————

Webnode

Επαφή

Mikrifarma

https://www.facebook.com/groups/mikrifarma2/