Webnode

ΠΑΠΙΕΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ

Μια δευτερη πηγη για αυγα και νοστιμο κρεας ειναι και οι παπιες.Κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, έχουν πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα από τις τις κότες.

οι πάπιες είναι γενικά πιο αποδοτικές σε αυγά από τις κότες, συχνά ξεπερνά τα 300 ή περισσότερα αυγά ανά πάπια τον χρόνο.

Τα αυγά της πάπιας επίσης ζυγίζουν 140 με 225 γραμμάρια στη δωδεκάδα περισσότερο από τα αυγά της κότας. Η πρακτική εμπειρία και τα τεστ που έχουν γίνει σε πανεπιστήμια δείχνουν καθαρά ότι τα αυγά της πάπιας διατηρούν τη φρεσκάδα τους κατά την αποθήκευση σημαντικά περισσότερο από από τα αυγά της κότας.

Οι πάπιες ακόμα έχουν απίστευτη αντίσταση σε ασθένειες, καθώς και στον κρύο και υγρό καιρό

Λόγω της μεγαλύτερης αντοχής τους οι πάπιες χρειάζονται πολύ πιο απλές εγκαταστάσεις στέγασης από τις κότες. Και επειδή οι ωοτόκες πάπιες δεν τα καταφέρνουν στα άλματα, μπορούμε να τις περιορίζουμε με μια περίφραξη ύψους μόλις 60–90 εκ..

Στις πάπιες, όπως και στις χήνες, αρέσει πολύ να πλένουν συχνά το ράμφος και το κεφάλι τους. Γι’ αυτό τον λόγο, το πόσιμο νερό τους πρέπει να αλλάζεται αρκετές φορές την εβδομάδα – κατά προτίμηση καθημερινά. Αν είναι στριμωγμένες σ’ ένα μικρό χώρο με χωμάτινο δάπεδο και σε υγρό καιρό, θα κάνουν την κατοικία τους ένα λασπωμένο χάος. Η επαρκής όμως στρωμνή (όπως άμμος, άχυρα ή ροκανίδι), ο μεγαλύτερος χώρος ή το συρμάτινο δάπεδο διορθώνουν το πρόβλημα.

Αν οι πάπιες (ή οι κότες) διατρέφονται με φύραμα που περιέχει ιχθυάλευρο ή αν αφήνουμε τα πουλιά να βοσκούν σε νερά ή βοσκοτόπια όπου μποτούν να φάνε τροφές με διαπεραστική μυρουδιά, τίτε και τα αυγά τους θα μυρίζουν. Όταν τα αυγά πάπιας και κότας παράγονται με παρόμοιες τροφές και παρόμοιο τρόπο. Η γεύση του τελικού προϊόντος δεν ξεχωρίζει καθόλου.

Τα τσόφλια των αυγών της πάπιας σπάζουν πιο δύσκολα από τα αυγά της κότας κι έχουν χρώμα λευκό μαργαρώδες, ενώ το χρώμα των αυγών της κότας είναι λευκό της κιμωλίας. Αλλά αυτό μάλλον δεν είναι μειονέκτημα. Το ασπράδι των αυγών της πάπιας είναι λίγο πιο σφιχτό και χρειάζεται συνήθως περισσότερο χτύπημα για να γίνει μαρένγκα.

Στις περιόδους ωοτοκίας οι πάπιες είναι πολύ ευαίσθητες στις ξαφνικές αλλαγές στο διαιτολόγιό τους. Για να αποφύγουν τα πουλιά σας την ξαφνική φτερόπτωση και για να μη μειωθεί η παραγωγή αυγών, είναι σοφό να μην αλλάζετε διατροφή στις πάπιες σας όσο γεννοβολούν. Αν πρέπει να αλλάξετε τη μάρκα ή τον τύπο της τροφής που χρησιμοποιείτε, κάντε το βαθμιαία, κατά προτίμηση σε μια εβδομάδα τουλάχιστον ή σε δέκα μέρες

Οι πάπιες χρειάζονται μια σταθερή πηγή καθαρού πόσιμου νερού. Αν τις αφήσετε να διψάσουν, τόσο ο αριθμός όσο και το μέγεθος των αυγών τους θα αρχίσουν να υποφέρουν.

Τα μεγαλύτερα δοχεία – όπως ένα μπανάκι μωρού ή ένας παλιός θερμοσίφωνας κομμένος στα δύο – θα κάνουν τις πάπιες να χαρούν το μπάνιο τους, αλλά είναι μπελάς στο τακτικό καθάρισμα. Οι πάπιες δεν χρειάζονται νερό για μπάνιο για να είναι υγιείς.

Με τα καλολαδωμένα φτερά τους και το παχύ τους κάλυμμα με πούπουλα, οι πάπιες έχουν εκπληκτική αντοχή στον κρύο και υγρό καιρό. Γενικά για τις πάπιες, ένας ανεμοφράχτης με στεγνή στρωμνή στην προστατευμένη πλευρά του προσφέρει συνήθως επαρκή προστασία σε περιοχές όπου η θερμοκρασία πέφτει μερισκές φορές στο μηδέν. Για τις ωοτόκες πάπιες όμως, η μετατροπή της τροφής σε κρέας και αυγά μπορεί να βελτιωθεί, αν οι πάπιες στεγάζονται τη νύχτα όταν η θερμοκρασία πέφτει συχνά κάτω από το μηδέν.

Το σπίτι της πάπιας μπορεί να είναι μια απλή κατασκευή περίπου ένα μέτρο ύψος και δεν χρειάζεται υψωμένες φωλιές κσι κούρνιες. Όταν οι πάπιες στεγάζονται μόνο τη νύχτα, ο ελάχιστος χώρος που απαιρείται για κάθε πουλί είναι 1/3–1/2 του τετραγωνικού μέτρου. Αν προγραμματίζεται να κρατάτε μέσα τις πάπιες σας όταν κάνει πολύ κρύο, φροντίστε να έχει κάθε πουλί 1–1,5 τετραγωνικά μέτρα χώρο για να μπορεί η στρωμνή να παραμένει αρκετά στεγνή και υγιεινή.

Επειδή οι πάπιες κουρνιάζουν τη νύχτα στο έδαφος, είναι ευάλωτες στα αρπακτικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πάπιες πρέπει να κλείνονται τη νύχτα σε ένα χώρο με καλή περίφραξη από δικτυωτό σύρμα με ύψος τουλάχιστον 1,2 μέτρα. Σε περιοχές που είναι γνωστό ότι κυκλοφορούν επιδρομείς όπως ασβοί, κουνάβια και μεγάλες κουκουβάγιες, είναι πολύ πιο ασφαλές να κλείνετε τη νύχτα τις πάπιες σε μια αποθήκη ή σε κοτέτσι.

 

 

 

 

 

 


Webnode

Θέμα: ΠΑΠΙΕΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ

Ημερομηνία: 2016-05-11

Από: dimitris

Θέμα: παπιες

ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΑΠΑΚΙ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΩΤΑΝ ΤΟ ΠΗΡΑ ΗΤΑΝ
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΤΡΕΧΕ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΤΡΩΓΕ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ
ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΟΛΟ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΕΧΕΙ.

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-05-12

Από: Peter

Θέμα: Απάντηση:παπιες

Μπορεί να εχει πάθει splayed legs

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-04-16

Από: Διονυσια

Θέμα: ποσος καιρος ;;

Ποσο καιρο κλωσαει μια χηνοπαπια ;;

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-04-16

Από: Peter

Θέμα: Απάντηση:ποσος καιρος ;;

30 με 32 μέρες.

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-03-19

Από: Δημητρης

Θέμα: τροφη για παπακια

καλησπέρα σας θα ήθελα να μυ πει κάποιος τι τροφή πρέπει αν δίνω στα παπάκια διότι από ότι ξέρω τροφές ΄πως το φύραμα κολλάει στο λαιμό τους και πνίγονται ,αληθεύει?
Ευχαριστω

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-03-25

Από: Gianis

Θέμα: Απάντηση:τροφη για παπακια

Έχω πάρει εδώ και καιρό πάπιες μανδαρινους και παπακια.Τους δίνω φυραμα και δεν έχουν πνιγεί.Τώρα άλλες τροφές που δίνουμε στα παπακια είναι σιτάρι και όταν μεγαλώσει λίγο σπαστό καλαμπόκι.

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-02-28

Από: Σχοινα ειρηνη

Θέμα: Παπιεσ

Καλησπερα σασ εχω 5παπιεσ π ειναι μανα μ παιδια κ απο τοτε π γεννησε η μανα τ παππακια δεν εχει αυγα αλλα ουτε κ τ παιδια τσ..τσ εχω περιπου ενα χρονο κ ακομα τπτ..μπορει ν μ πει καποιοσ π οφειλεται αυτο??

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-02-13

Από: Vasil Zwotexnis

Θέμα: Kolimpi

Ta papakia ama exoun eukoli prosvasi se pisinoula,mpenoun mona me tin mama tous,giati esena papia se emathe na kolimpas???kai na voithiseis ta papakia na kolimpisoun???

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-02-13

Από: Vasssilis

Θέμα: Kota vs Papia

Den uparxei periptwsi na sulavei i kota apo papia......

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2016-02-13

Από: Vasssilis

Θέμα: kotes-papies

Eimai zwotexnis kai sas pliroforo oti kotes me papies mporoun na einai se ena kotetsi mazi.Den tha uparxei kanena provlima kotas me papias mazi.Thelw na prosthesw oti exw dei polles fores to sumvan papia i xina klosaei auga apo kota.

Απάντηση

—————

Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/