ΣΤΡΕΙΔΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

 

Ένας μεζές για να καταναλώσετε άφθονο παγωμένο ουζάκι η τσίπουρο η να τον απολαυσετε την καθαροδευτερα με την λαγάνα σας!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό στρείδια

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1\2 φλιτζάνι κρασί άσπρο

Ένα ματσάκι άνηθο-μαϊντανό

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα

Μπόλικο λεμόνι

 

Ριχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε τα μυρωδικά ελαφρά να βγάλουν τα αρώματα τους.

Ριχνουμε τα στρείδια αφού τα πλύνουμε με άφθονο νερό κατά προτίμηση θαλασσινό.

Μόλις ανοίξουν όλα (όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε είναι νεκρά και κατά συνέπεια επικίνδυνα), ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.

 

Σερβίρουμε σε πιατέλα στύβοντας πάνω άφθονο λεμόνι!!!!!!!!!!!


Θέμα: ΣΤΡΕΙΔΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Δεν βρέθηκαν σχόλια.





Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/