ΛΑΘΟΥΡΙΑ –ΦΑΒΑ

 

Τα  λαθούρια σας τα έστειλα… την καλλιέργεια τους σας την έβαλα στην ΜΙΚΡΗ ΦΑΡΜΑ… μένει μονό ο τρόπος μαγειρέματος… και ειδου!!!

1\2 κιλό λαθούρια

Νερό καλό από πηγάδι η εμφιαλωμένο

Λίγο αλατι

Πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζουμε από βραδύς τα λαθούρια να μουσκέψουν σε νερό.

Την επόμενη τα βρούμε με καινούριο νερό και το αλατοπίπερο.

Μόλις μαλακώσουν  τελείως χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο και αρχίζουμε ν τα πατάμε η με το εξάρτημα του πουρέ για πιο χοντροκομμένα η τα βάζουμε στο μπλέντερ για μορφή κρέμας .

Σε σιγανή φωτιά αποτελειώνουμε την φάβα ανακατώνοντας συνεχώς για μην κολλήσουν και να πάρει η κρέμα μας μια υδαρή μορφή… να είναι νερουλή δηλαδή.

Βγάζουμε στο πιάτο και ρίχνουμε καλό ελαιόλαδο.

Τα σερβίρουμε με ελιές, ραπανάκια, και κρεμμυδάκι φρέσκο.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!


Θέμα: ΛΑΘΟΥΡΙΑ –ΦΑΒΑ

Δεν βρέθηκαν σχόλια.





Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/