ΚΟΚΟΡΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ( Κερκυρα)

 

 

 
 
  • Φωτογραφία
     

1 κόκορα περίπου 3 κιλά κομμένο σε μερίδες

1 κιλό μακαρόνια χοντρα, 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

αλάτι -  πιπέρι, 3 σκελίδες σκόρδο τριμμενο

 1/2 κουταλακι  κανέλα

1/2 κουταλακι γαριφαλο

1 κουταλιά ζάχαρη

2 ποτήρια κρασί κοκκινο

1 φύλλο δάφνη3-4  ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες

2 κουταλιές πελτέ ντομάτας

κεφαλοτυρι τρυμμενο

 

ροδιζουμε τα κομματια του κοκορα στο τυγανι με ελαιολαδο

τα βαζουμε σε κατσαρολα και στο λεδι ριχνουμε το κρεμμυδι το σκορδο να τσιγαριζουμε να ροδισει

ριχνουμε το κρασι να εξατμηστει το αλκοολ

τα μπαχαρικα 

και τελος την ντοματα να παρει μια βραση

ολα τα υλικα του τηγανιου στην κατσαρολα με τον κοκορα

προσθετουμε νερο και βραζουμε μεχρι να μαλακωσει το κρεας

τελος βαζουμε και τον πελτε διαλημενο σε λιγο νερο και αφηνουμε να στιψει η σαλτσα

βραζουμε τα μακαρονια 

βγαζουμε το κρεας απο την κατσαρολα σε πιατελα

και μολις τα μακαρονια μας βρασουν τα σουρωνουμε και τα ριχνουμε στην κατσαρολα με την σαλτσα.

σερβηρουμε τα μακαρονια με μπολικο τυρι τριμμενο 

 


Θέμα: ΚΟΚΟΡΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ( Κερκυρα)

Δεν βρέθηκαν σχόλια.





Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/