ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

 

Η παράδοση της οικογενείας λέει ότι την ημέρα των Χριστουγέννων τρώμε αυγολέμονο και γαλοπούλα στο φούρνο με πατάτες. Ένα φαί που εμείς που ασχολούμαστε με την γη και τα ζώα έχουμε την ευχέρεια όλα τα υλικά να τα έχουμε στο σπίτι μας πάντα!!!

Η γαλοπούλα όμως που είναι δίκη μας είναι σκληρή δεν είναι σαν του εμπορίου που γίνεται λιώμα. Αγαπάμε κι το αυγολέμονο που κανει όμως όποτε έπρεπε να τα συνδυάσω έτσι που να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα…. και ιδου!!!

Υλικά

1 γαλοπούλα

3 μεγάλα καρότα

5-6 πατάτες σε τέταρτα

1 πράσο

1 κρεμμύδι μεγάλο

1 μάτσο σέλινο

1\2 κούπα ελαιόλαδο

2 αυγά φρέσκα

Μερικές φέτες μπέικον

2 λεμονιά

Αλατι-πιπέρι

ρίγανη

Βάζω την γαλοπούλα με αρκετό νερό να βράσει  σε σιγανή φωτιά για τον 1\3 χρόνο περίπου από ότι είναι τα κιλά της δηλ αν είναι 8 κιλά για 2.5 ώρες. με τα σέλινα και το κρεμμύδι και το πράσο 15 λεπτά  πριν την βγάλω ρίχνω τα καρότα και τις πατάτες.

 

Βγάζω το κρέας σε ένα μεγάλο ταψί και γύρω τις πατάτες, αλατι πιπέρι ρίγανη, σκόρδο, ελαιόλαδο κι στρώνω φέτες μπέικον πάνω στο κρέας. Ρίχνω κι μερικές κουταλιές από το ζουμί της γαλοπούλας και την βάζω στο φούρνο άλλη μια ώρα .

 

Σουρώνω το ζωμό της και τον βάζω να πάρει βράση με τα καρότα  ρίχνω το ρύζι και τον φτιάχνω αυγολέμονο!!!


Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/