Γίδα σούπα

 

Τώρα θα μου πεις σούπα την Κυριακή του Πάσχα; Ναι, είναι η σούπα που τρώμε την κυριακή γιατί εμείς ψήνουμε την δεύτερη μέρα του Πάσχα.

 

 

Ο λόγος είναι οτι έχουμε κάνει 40 μέρες νηστεία και αν πέσουμε στα ψημένα αρνιά απότομα μάλλον θα πάθουμε κακό γι’αυτό στο χωριό έχει μείνει σαν έθιμο, στην οικογένεια είναι ανάγκη.

Τι θα χρειαστούμε

  • 1 κιλό γίδα κομμένη σε κομμάτια

  • 3 σκελίδες σκόρδο

  • 3 κρεμμύδια

  • 4 πατάτες

  • 4 καρότα

  • 1 ματσάκι σελινο

  • 2 φλυτσανια ρυζι για σουπα

  • Αλάτι, πιπέρι

  • Λεμόνι για το σερβίρισμα

Πως τη φτιάχνουμε

Πλένετε καλά το κρέας. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το ξαφρίζετε. Προσθέτετε λίγο αλάτι. Συνεχίζετε να το ξαφρίζετε.

Όταν το κρέας έχει μαλακώσει αρκετά το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, το ακουμπάτε σε μια πιατέλα, το ξεκοκαλίζετε κόβωντας το σε κομματακια μπουκιας.

Σουρώνετε το ζωμό, το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα και το βάζετε πάλι στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε στη κατσαρόλα τα υπολοιπα υλικά, το κρέας και μολις βράσουν λίγο το ρύζι και τα αφήνετε να μαγειρευτούν περίπου για 15-20 λεπτά.

Προσέχετε στο τέλος να υπάρχει στη κατσαρόλα αρκετό ζουμί. Σερβίρετε στα πιάτα πασπαλίζοντας με λίγο πιπεράκι και λίγο λεμόνι.
Αν θελετε μπορείτε να το κάνετε και αυγολέμονο απο εδώ και πέρα, εγώ το κάνω πότε έτσι πότε αλλιώς ανάλογα με τη διάθεση.

Καλή όρεξη!


Θέμα: Γίδα σούπα

Δεν βρέθηκαν σχόλια.





Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/