Webnode

ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ (λικερ λεμονι)

Καλο θα ηταν να χρησημοποιησετε λεμονια απο την λεμονια και οχι του εμποριου γιατι τα περνανε με κερι στην φλουδα και το αποτελσμα δεν θα ειναι το ιδιο.

Μπορει να σας παρει λιγο χρονο αλλα ειναι το γνησιο λιμοντσελο.

 

7  λεμόνια με χονδρή φλούδα

1 μπουκάλια τσιπουρο η  vodka ( 750ml)

2 κούπες ζάχαρη

3 κούπες νερό

 

Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια

Σκουπίζουμε και στεγνώνουμε καλά τα λεμόνια με ένα μαλακό πανί.

Με τον αποφλοιωτή ή με ένα λεπτό μαχαιράκι αποφλοιώνουμε τα λεμόνια, προσέχοντας να μην παρουμε καθολου από το άσπρο μέρος της φλούδας (πικρίζει).

Βάζουμε σε βάζο το μισο τσιπουρο προσθέτουμε το φλοιό των λεμονιών, κλείνουμε το βάζο ερμητικά και το αποθηκεύουμε σε ένα ντουλάπι για 40 ημέρες. ( σε σκοτεινό μέρος)

Μετα απο 40 ημερες βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη στο νερό.

Το προσθέτουμε στο βάζο με το λιμοντσέλο μαζί με το άλλο μισο μποκαλι τσιπουρο κλείνουμε πάλι ερμητικά και αποθηκεύουμε για αλλες  40 ημέρες.

φιλτράρουμε πολύ καλά χρησιμοποιώντας χάρτινα φίλτρα του καφέ, και το βάζουμε σε μπουκαλια.


Webnode

Θέμα: ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ (λικερ λεμονι)

Ημερομηνία: 2013-07-01

Από: Ντινα

Θέμα: τυρια

Θελω σχολια για τα τυρια

Απάντηση

—————

Ημερομηνία: 2012-12-29

Από: nectaria

Θέμα: Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΦΑΡΜΑΣ

Για μεση επαφή με την παρέα ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΦΑΡΜΑΣ έχουμε φτιάξει μια ομάδα που όλοι μπορείτε να γίνεται μέλη. Ανταλλάσουμε σπόρους, αυγά και γνώσεις καθημερινά με σεβασμό ο ένας στον άλλο. http://www.facebook.com/groups/mikrifarma/

Απάντηση

—————





Επαφή

Mikrifarma

https://www.facebook.com/groups/mikrifarma2/