ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΦΑΣΟΛΙΑ ΞΕΡΑ ΓΙΑ ΦΑΣΟΛΑΔΑ

 

σκάβουμε το χωράφι καλά καλά και μετά ανοίγουμε λάκκους κατά σειρά όχι πολύ βαθιούς για να μην σαπίσουν σε περίπτωση βροχής.

Ριχνουμε από  3-4 σποράκια σε κάθε λακο και σκεπάζουμε με χώμα.

Όταν φυτρώσουν κι μεγαλώσουν τα σκαλίζουμε 3-4 φόρες ελαφρά ισα που να φύγουν τα χόρτα.

Αρχές καλοκαιριού τα φυτά αρχίζουν να ξεραίνονται.

Μόλις τα φυτά μισοξεραθούν με τους καρπούς επάνω πάμε νωρίς το πρωί και τα ξεριζώνουμε βάζοντας τα πάνω σε ένα νάιλον απλωμένα τα αφήνουμε στον ήλιο 3-4 ημέρες προστατεύοντας από την δροσιά το βράδυ.

Μετά από 3-4 ημέρες περνάμε από πάνω με τις ρόδες του αυτοκίνητου η τα κοπανάμε με ένα ξύλο να ανοίξουν οι καρποί και να πέσουν τα φασόλια μας στο νάιλον.

Το σανό τον κάνουμε δεμάτια και τον φυλάμε για τα ζωντανά μας όταν γεννήσουν.

Τα φασόλια  τα κοσκινίζουμε και τα απλώνουμε στο ήλιο 3-4 ημέρες ακόμα προστατεύοντας από την δροσιά το βράδυ.

Τα ανακατεύουμε με στάχτη και φύλα δάφνης και τα αποθηκεύουμε σε καθαρούς τενεκέδες καλά κλισμένους.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και καλή σοδιά να έχετε όλοι!!!!

ΜΗΝ ΠΟΤΥΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΞΕΡΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΔΕΝ ΠΟΤΗΖΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Θέμα: ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΦΑΣΟΛΙΑ ΞΕΡΑ ΓΙΑ ΦΑΣΟΛΑΔΑ

Ημερομηνία: 2014-11-11

Από: Αννα

Θέμα: Πολύ καλή δουλειά. Μπράβο σας !

Συγχαρητήρια για τις πληροφορίες που δίνετε.

Απάντηση

—————





Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/