Webnode

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΕΡΑΣΙ

1 κιλο κερασια οχι πολυ οριμα να κρατανε

1  κιλό ζάχαρη

Το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε  τα κοτσάνια.

Με μια φουρκέτα αφαιρούμε προσεκτικά (εγω δεν τα βγαζω ποτε αν τα χρησημοποιησω σε τουρτες τα βγαζω μετα οταν τα χρησημοποιω).

Σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα βαζουμε τα κερασια εναλλάξ με τη ζάχαρη  ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα ολη την νυχτα

Την επομένη τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια . Όταν αρχίσει ο βρασμός ανακατεύουμε προσεκτικά και ξαφρίζουμε .

Μετά 15 λεπτά βρασμού απομακρύνουμε το γλυκό μας από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε πάλι 24 ώρες.Σκεπαστε το με πετσετα και οχι το καπακι

Την επομένη αφαιρούμε τα κεράσια με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέροντας τα σε ένα μπολ και αρχίζουμε τη διαδικασία δεσίματος του σιροπιού.

Μόλις έχει δέσει το σιρόπι προσθέτουμε ξανά τα κεράσια, στην κατσαρόλα, και το χυμό του λεμονιού.

Μόλις πάρει μια  βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακινούμε την κατσαρόλα αυτο το κανουμε ανα διαστηματα μεχρι να δεσει το γλυκο μας

Βαζουμε το γλυκο σε αποστειρωμρνα βαζακια 


Webnode

Θέμα: ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΕΡΑΣΙ

Δεν βρέθηκαν σχόλια.





Επαφή

Mikrifarma

https://www.facebook.com/groups/mikrifarma2/