ΓΑΒΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ

 κιλό γάβρο (ή σαρδέλα)

αλάτι χοντρό

ξύδι

4-5 σκελίδες σκόρδο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

4 καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)

 

 

Καθαρίζουμε τα ψάρια βγάζοντας τα κεφαλάκια και τα απλώνουμε ανοιχτά σε ένα σκεύος.

 Ρίχνουμε αλάτι στον πάτο απο ενα σουρωτηρι  και προσθέτουμε το γάβρο σε στρώσεις.

Ανάμεσα σε κάθε στρώση ρίχνουμε αλάτι, όπως και πάνω από την τελευταία.

Απο πανω σκεπαζουμε με ενα πιατο και απο κατω απο το σουρωτηρι βαζουμ,ε ενα μπολ για να σουρωνουν τα υγρα.

 Μετά από δεκαπέντε περίπου μέρες ξεπλένουμε το γαύρο, τον τοποθετούμε σε ένα σκεύος και προσθέτουμε αρκετό ξύδι. Σε δέκα μέρες αλλάζουμε ξανά σκεύος τοποθετώντας το γάβρο πάλι σε στρώσεις. Στον πάτο απλώνουμε ψιλοκομμένο σκόρδο και μετά μία στρώση γάβρο και μαϊντανό. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Προσθέτουμε λάδι σκεπάζοντας μέχρι πάνω το γάβρο

Οι μερακλήδες μπορούν να συμπληρώσουν με τέσσερα κερατάκια καυτερές πιπεριές στις τέσσερις γωνίες του σκεύους,


Θέμα: ΓΑΒΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ

Δεν βρέθηκαν σχόλια.





Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/