ΒΕΡΥΚΟΚΟ ΚΟΜΠΟΣΤΑ

Μου αρεσει το βερυκοκο και για αυτο απο παιδι ο πατερας μου φροντηζε να εχουμε παντα στον κηπο βερυκοκιες

 

 

. Καποιες απο αυτες χαλασαν αλλα οταν περασε στα χερια μου ο κηπος τις δυο που απομηναν τις φροντηζω με πιο πολυ αγαπη απο οτι τα δικα μου δεντρα γιατι ξερω πως εκεινος τις φυτεψε απο την αγαπη του για μενα.

Ετσι ενα μερος του καρπου γυναιται κομποστα που μου εμαθε για να εχουν τα παιδια μου βερθκοκο το χειμωνα.

2 κιλα βερυκοκα

3 ποτυρια του νερου νερο

3 ποτυρια ζαχαρη

1/2 φλιτζανι του καφε κονιακ

Καθαριζουμε τα βερικοκα απο το κουκουτσι κοβοντας τα στη μεση.(σας θυμηζω οτι τα κουκουτσια φτιαχνουν το λικερ που εχουμε πει)

αν θελετε τα ξεφλουδιζετε εχω δεν το κανω ποτε απλα τα πλενω κατω απο την βρυση τριβοντας με την βουρτσα που εχω για τις πατατες.

Βαζετε το νερο με την ζαχαρη να βρασουν για 5 λεπτα.

Ριχνετε μεσα τα φρουτα και τα βραζετε για 3 λεπτα.(προσεξτε να μην γυνουν νιανια να στεκονται αρα θελουν πολυ λιγο βρασιμο)

ριχνετε το κονιακ και κατευαζετε.

το βαζετε σε αποστηρωμενα βαζα και προσθετετε και οσο απο το ζουμι χωρεσει (οσο ζουμι μηνει μην το πεταξετε θα φτιαξουμε τον χθμο βερυκοκο)

  κληνετε δυνατα γυρηζετε τα βαζα αναποδα για 24 ωρες


Θέμα: ΒΕΡΥΚΟΚΟ ΚΟΜΠΟΣΤΑ

Δεν βρέθηκαν σχόλια.





Επαφή

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

https://www.facebook.com/groups/231116090556590/